Активна решетка и за Ford Mondeo

Main May 20, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 11705 views | no comments

От централата на Ford съобщиха, че Mondeo е поредният модел на компанията, който получава революционната адаптивна лицева решетка. Активният аеродинамичен елемент е част от стандартното оборудване на новата генерация Focus и се предлага като допълнителна екипировка за двулитровата EcoBoost и 1.6- и 2.0-литровата Duratorq модификации на Mondeo, Galaxy и S-MAX.

Active Grille Shutter системата на Ford подобрява обтекаемостта на конструкцията, като е в състояние да изгради реална преграда между въздуха и двигателното отделение. При цялостното му активиране, въздушното съпротивление на автомобила може да бъде намалено с до 6%, което допринася за по-добрата горивна икономичност. Контролираните от специален ECU блок ламели имат 16 различни позиции- от напълно отворени, до цялостно преустановяване на потока на въздуха, като конфигурацията им зависи и от моментната необходимост за охлаждане на двигателя.

Видео

Друга интересна функция и предимство на Active Grille Shutter е тази, че при студен старт, ламелите са изцяло вертикални, като по този начин се гарантира по-бързо достигане на оптимална температура на охладителната система.

 
Keywords:   ford, galaxy, s max, shutter
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...