Александър Александров е новият шеф на БФАС

Main October 19, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3165 views | no comments

След 31-годишно управление Георги Янакиев сдаде поста председател на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС). Провелото се вчера отчетно-изборно събрание на БФАС избра Александър Александров, който събра най-много гласове във финалната фаза – 47 срещу 37 за другия кандидат Камен Михайлов. Третият кандидат Стоян Рътков, издигнат от асоциацията на действащите пилоти АДАС, си направи самоотвод след първото гласуване, след като събра 21 гласа, а Александров и Михайлов съответно 34 и 29.
В предизборната кампания на Александров бе заложено да се работи усилено за включване на рали “България” в шампионата IRC. След победата Александров заяви, че ще направи всичко възможно и у нас да бъде изградена постоянно действаща писта.
След избора Камен Михайлов предложи Янакиев за почетен председател на БФАС, което бе прието почти единодушно, против гласуваха Стоян Рътков и Николай Златков, председател на АДАС.
Заседанието протече с постоянни пререкания и тълкувания на устава на БФАС, който за пореден път се показа пълен с пропуски. Началото на събранието бе в 10.00 ч и 2 часа делегатите се караха кой да го води от двете предложения – Георги Янакиев и Александър Ковачев. Накрая Янакиев си направи самоотвод, а представителите на клубовете продължиха с търканията още час, преди да гласуват за Ковачев. След това бе гласувано да се изберат преброители и отчета за 2011. Няколко пъти уставът бе пренебрегван, което повдигна въпроси дали въобще цялото събрание ще бъде касирано.

 
Keywords:   irc
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...