Американско-китайски електромобил

Main November 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 10305 views | no comments

Китайската компания Shanghai General Motors представи на изложението в Чуанчжоу първия сериен електромобил. Името му е Sail Springo EV. При дилърите той ще дебютира през първата половина на следващата година.
Хечбекът е с електромотор с макс. мощност 116 к.с. и макс. въртящ момент от 220 Нм с възможност за увеличение до 510 Нм. От 0 до 100 км/ч електромобилът ускорява за 10,4 сек., а макс. му скорост е 130 км/ч.
Електромобилът е с комплект 22-киловатчасови батерии, които могат да бъдат заредени напълно от 220-волтов контакт за 7 часа. Автономонстта е 130 км, като производителят допълва, че при скорост 60 км/ч тя може да достигне и до 20 км/ч.
Обявена и цена за Sail Springo EV - 258 хил. юана (41,4 хил. щатски долара). Китайските купувачи на Sail Springo EV ще получават и държавна субсидия от до 60 000 юана.
Освен това собственикът на такъв автомобил ще ползва и безплатен номер, който по принцип в страната излиза около 10 000 долара и издаването му е трудно.

 
Keywords:   general motors, shanghai
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...