Американците избраха „Зелен автомобил на годината“

Main December 3, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6245 views | no comments

На автосалона в Лос Анджелис бе обявен победителят в американското издание на конкурса „Зелен автомобил на годината“. Най-щадящ за околната среда се оказа седанът Ford Fusion. Сред останалите претенденти са Ford C-Max, Dodge Dart Aero, Toyota Prius C и Mazda CX-5.
Fusion е избран заради факта, че освен стандартните бензинови версии моделът разполага и с две хибридни - Hybrid и Energi, твърдят представители на компетентното жури. И двете комбинират 2,0-литрови бензинови двигатели с вътрешно горене с електромотор и разполагат със сумарна мощност 185 к.с.
Според Ford в смесен цикъл Fusion Hybrid изразходва 5,0 л/100 км и ускорява до 90 км/ч само на електромотор. Energi се различава от другата версия по това, че може да бъде зареждана от обикновен контакт. Такъв автомобил харчи 2,35 л/100 гориво, а с пълен резервоар и заредени батерии разполага с автономност от 750 км.
На миналогодишното издание на конкурса победи Honda Civic с газов двигател, а година преди това наградата отиде при Chevrolet Volt.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...