Англичанките паркират по-добре от мъжете си

Main February 1, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2545 views | no comments

Компанията NCP, която е управител на паркингите във Великобритания, направи изследване на тема как се справят с паркирането различните шофьори. Проучени са навиците на 2500 души. В хода на изследването стана ясно, че жените са по-добри от мъжете.
Поведението е оценено по няколко показателя – доколко бързо водачът си намира подходящо място, внимателно ли е паркирана колата, пречила ли е тя на останалите автомобилисти, бързината на паркиране и др. По последния показател мъжете са имали преднина пред жените и при тях маневрите са отнемали средно 16 секунди, докато дамите са се справяли средно за 21 секунди.
77% от жените, включили се в изследването, са заемали по-добро място при паркиране, без да нарушават правилата, докато 53% от господата отговарят на тези условия. Половината от дамите са позиционирали автомобила си в средата на паркомястото, докато една четвърт от представителите на силния пол са разполагали колата си по този начин.
29% от мъжете са паркирали на неудобно място и са маневрирали наново, а от жените – 56%.
От цялата база данни нежният пол е получил сумарна оценка 13,4 от 20 възможни бала, а мъжете – 12,3. За сметка на това едва 28% от жените имат самочувствието, че паркират по-добре от мъжете.
Подобно изследване може би обяснява защо голяма част от дамите се оправят отлично на паркингите в „моловете“, докато господата изпадат в потрес от тях.

 
Keywords:   ncp, Калейдоскоп
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...