Антонов предлага две предавки за агрегатите!

Main July 31, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1251 views | no comments

Видният и единствен наш автомобилен изобретател от световно ниво Румен Антонов отново предлага революционна новост. Първият му пробив на световната сцена преди 20 години беше прост планетарен механизъм за автоматична смяна на предавките на колата. Патентът закупиха всички водещи автопроизводители, а китайците скоро ще започнат да го монтират на колите си. След кутията Румен предложи нов тип двигател и двускоростен центробежен компресор, който заинтересува тунинг-маниаците.

Нашият човек продължава смело напред с идеите и предлага двустепенно задвижване за допълнителните агрегати на колата - алтернатора, водната помпа, и компресора на климатика. За целта предлага монтирането на планетарен редуктор с многодисков съединител в ремъчното задвижване на агрегатите.

Главното в идеята - при ниски обороти е включена повишаващата предавка, а при средните и високите прякото предаване. Превключването им е именно задачата на планетарния съединител, реагиращ на оборотите на коляновия вал без намесата на никаква електроника. Новият редуктор на Антонов може да се монтира на различни места - директно в предната шайба на коляновия вал, директно на генератора или на водната помпа.

Според Румен идеята би трябвало да се хареса на автопроизводителите, защото цената на устройството няма да надхвърли 100 долара, а планираната икономия на гориво е около 5%.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...