„Безопасност и Мобилност за Всички” на Renault награди 27 български малчугани

Main May 10, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7950 views | no comments

Вчера в София бяха обявени победителите в конкурса за детска рисунка към Международната програма на Renault „Безопасност и Мобилност за Всички”. 9 ученици, чиито рисунки и проекти заеха първите места, спечелиха голямата награда - посещение на Международната среща на финалистите от всички страни участнички, която по традиция се провежда в парижкия „Дисниленд“. Както и досега, темите на конкурса бяха свързани с безопасността на пътя и с отговорното отношение към околната среда.
Програмата на Renault се провежда за 6-и път в България и за 12-и път в света. От своето създаване тя обучава най-малките участници в пътното движение в познаване на правилата и отговорно поведение на пътя. Тази година бе добавена още една възрастова категория – V и VI клас, които трябваше да разработят проект за опазване на околната среда или безопасност на движението в техния град.
Сред финалистите имаше както представители на столични училища, така и от градове като Лом, Сопот и Пловдив. Ученици от НУ „Неделя Петкова“, Сопот, ЧОУ „Д-р Петър Берон“ и II ОУ „Константин Фотинов“, Лом, ще се срещнат с победителите от цял свят и ще прекарат три дни в забавления и полезни игри в „Дисниленд“.
Настоящото шесто издание на програмата достигна до 10 000 ученици, от 50 училища в 25 български градове и села. Членове на журито в конкурса за рисунка и партньори на програмата са представители на: дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към Столична община и на Съвета за безопасност на движението на децата към Столична община; Unicef в България; Френски културен институт в България; Publicis и Меглена Югова от страна на „Рено Нисан България“.

 
Keywords:   renault
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...