Бившият шеф на Chrysler оглави Fisker

Main February 29, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 11680 views | no comments

57-годишният Том ЛаСорда, бивш бос на Chrysler оглавява производителя на електрически автомобили Fisker Automotive в качеството си на главен изпълнителен директор на компанията. В края на 2011 г. мениждърът беше назначен за заместник-председател на борда на директорите. Основателят на компанията Хенрик Фискер ще бъде изпълнителен директор.
„Поемам нова роля – да изграждам марката и да я популяризирам, ще отговорям и за стайлинга, дизайна и бъдещата й визия“, е заявил Фискер на пресконференция в Лос Анджелис вчера.
Въпреки че хибридът с удължен пробег Karma дебютира с цена 103 000 долара, компанията наскоро не получи следващия финансов транш от американския департамент по енергетика.
По-евтиният проект Nina временно е замразен.
Въпреки това ЛаСорда е заявил, че Fisker Automotive ще продължи да бъде на печалба и през 2013 г. Той не отрича и възможността от формирането на алианс с друг автомобилен производител.
Fisker е произвел чрез завода си Valmet Automotive във Финландия 2000 бройки от Karma, 840 от които са били доставени до дилърите в САЩ и Канада. Миналата седмица са били снабдени и европейските представителства.
ЛаСорда започва кариерата си като кадър на General Motors, през 2000 г. се мести в Chrysler, където оглавява производствения отдел. Става генерален директор на компанията през 2004 г. и е на тази позиция до 2007 г. По време на пресконференцията ЛаСорда е заявил, че е силно впечатлен от страстта, с която се работи във Fisker и от марката сама по себе си. „Лично инвестирам в компанията“, е добавил той, за да потвърди доверението, което има към екипа. „Никога не бих поел поста, ако смятах, че тук няма бъдеще“, са били думите му.


 
Keywords:   chrysler, fisker, nina, valmet
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...