Богдан 2111 Cross – кросовър автоматик в Украйна за $11 000

Main March 9, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4365 views | no comments

Корпорацията Богдан завърши изпитанията на крос-комбито Богдан 2111 Cross и се готви да го пусне в серийно производство в завода си в Черкаск. Отличителни особености на колата са увеличеният до 195 мм просвет, усиленото окачване, другите брони и решетка на радиатора, вежди на калниците и промененият салон. Колата ще се предлага както с механична, така и с автоматична вариаторна европейска" предавателни кутии.

В последния вариант на таблото се изкарва индикация за включената предавка в традиционния вид - P,R, N, D. Промените за монтирането на вариатора в трансмисията са били минимални и в управлението му няма някакви особености. С него Богдан 2111 Cross няма големи загуби в динамиката на 16-клапановия си мотор с мощност 89 к.с. От Богдан планират монтирането на подобен вариатор и на другите си модели черкаско производство.

В салона също са настъпили промени – монтирана е мултимедийна система с eкран, на който може да се изкара видео, навигационна карта, менюто на аудиосистемата, телефонни номера и др. Колата като екстра ще има подготовка за Bluetooth, електропакет за стъклата, подгряване на седалките, електросерво и подгряване на огледалата.

Главното конкурентно преимущество на Богдан 2111 Cross на пазара ще е цената му, която ще стартира от $10 000, а версията автоматик ще е по-скъпа само с $1000. Вече е известно, че първите коли ще постъпят при дилърите още през май тази година.

Първият опитен екземпляр на колата беше показан на автосалона в Киев през миналата година и предизвика голям интерес у дилърите и посетителите. Колата има качества, които привличат масовия купувач – несложен, универсален и доста проходим автомобил. По тези критерии купувачите обикновено спират избора си на всъдеход. Но статистиката сочи, че 95% от времето му за експлотатация преминава върху асфалт и затова редица водещи производители създадоха алтернативни модели - т.н. cross-комбита, като Subaru Outback, Volvo XC70, Skoda Octavia Scout, но цената им обикновено тръгва от базата на 20 000 евро.

В украинската корпорация Богдан са отбелязали това, а и добре познават покупателните възможности на клиентите си и затова предлагат на пазара именно такъв нескъп, но функционален автомобил. Първоначално, идеята е била да е само с механична кутия, но повечето видели колата на автосалона в Киев са отбелязали, че няма да е лошо да има и вариант автоматик.

В основата на новия украински кросовър е руско комби Lada, което се прави по лиценз в завода на Богдан в Черкаск.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...