Българин е собственик на уникално Peugeot

Main May 10, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8425 views | no comments

От вчера стартираха продажбите на лимитираната до 50 бройки серия на модела Peugeot 208 Gti. Първият такъв автомобил бе предаден на собственика си и колата му носи пореден сериен номер три. Цената на модела у нас започва от 43 993 лв. с ДДС.
Появата в гамата Peugeot на нов GTi винаги е много важно събитие, особено в сегмента на серия 200, ето защо марката създаде лимитирана серия от едва 50 автомобила. Тя се отличава с неустоимото бяло “Nacrе Satin“ (седефен сатен) и алуминиеви 17-инчови джанти с ефект диамант, в черен Onyx и блестящ лак. Средата им е декорирана с алуминиево капаче с червен пръстен. Долната лайстна на решетката, също в бяло, носи френското знаме.
В купето водачът ще открие навигация и HiFi пакет, а табелката с пореден номер ще му напомня, че е част от един елитен клуб. Спортните седалки са тапицирани с кожа Club Nappa и текстил Caro и раздвижени с червена ивица. Арматурното табло с черен TEP PU и червени шевове също има червен декор, използван и върху дръжките на вратите. Информациите по време на движение се изнасят на уредите над волана. Това технологично бордно табло разполага с цветен матричен дисплей между циферблатите с хромиран кант, осветен в червено чрез светодиоди. На фона от полиран алуминий е поставен черен мотив рали флаг, а стрелките са бели.
Безшумният бензинови двигател 1.6 THP 200 к.с. с нов изпускателен тракт е комбиниран с механична предавателна кутия с 6 скъсени предавки. С максимален въртящ момент от 275 Nm и максимална мощност 147 kW (200 к.с.). С него 208 GTi ускорява 0 до 100 км/ч за 7 сек.
Тези показатели са постигнати благодарение на намаляване на масата на автомобила. 208 GTi тежи 1160 кг и отделя едва 145g CO2/km.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...