България очаква новия Beetle

Main April 26, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6610 views | no comments

Volkswagen представя новия Beetle. И това е всичко друго, но не и обикновено събитие в автомобилния свят. Защото първият модел на това семейство – „костенурката” – е сред трите най-успешни автомобили на всички времена с 21,5 милиона продадени екземпляра. Сега на пазара се появява наследникът на тази икона.
Продажбите на новия Beetle у нас съвсем скоро ще бъдат факт. Това ще е най-икономичната му генерация на всички времена - 4,3 л/100 км (европейския 1.6 TDI).
Сравнението с New Beetle от 1998 година показва, че автомобилът е не само по-нисък, но и значително по-широк, предният капак е по-дълъг, изместеното назад задно стъкло е значително по-изправено. Всичко това гарантира една нова динамика.
Силуетът на покрива наистина е по-нисък и продължение на идеята, за която се досещахме през 2005 г. при представянето в Детройт на прототипа Ragster.
Новият модел е широк е 1808 мм (плюс 84 мм), висок е 1486 мм (- 12 мм) и е дълъг 4278 мм (+ 152 мм). Новият акцент се крие в задната колона. Успоредно с това екипът от конструктори е увеличил и следата (отпред 1578 мм/плюс 63 мм, отзад 1544 мм/плюс 49 мм) и междуосието (2537 мм/плюс 22 мм).
В Европа, Америка и Австралия/Нова Зеландия моделът на Volkswagen ще се предлага в 3 нива на оборудване.
Също като първия Beetle, в зависимост от линията на оборудване, новият модел е оборудван с допълнително отделение за вещи от страната на пътника до водача, интегрирано в предната част на арматурното табло, чийто капак се отваря нагоре (стандартната жабка се отваря надолу). Новост са и създадените специално за Beetle волани с лакирани в различни цветове апликации в зависимост от линията на оборудване.
На борда му има достатъчно място за четирима пътника при дълги пътувания, в багажника се събират до 905 л товари. Панорамният повдигащ и плъзгащ се покрив пропуска слънчевите лъчи в интериора и през зимата, музикалната система Fender озвучава пътуването ви. За пръв път за Beetle се предлага и системата за безконтактно централно заключване и запалване Keyless Acces.
А двигателите от най-ново поколение натоварват околната среда и бюджета ви колкото се може по-малко. Мощността им е между 77 кВт/105 к.с. и 147 кВт/200 к.с. Най-икономичният двигател за Европа е 1.6 TDI със 105 к.с. – който изразходва само 4,3 л/100 км.

За повече информация изтеглете прикачения файл

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...