Български отбор на полуфинал на най-мащабното състезание за автотехници в света

Main March 31, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1795 views | no comments

Отборът на Недосегаемите от България се класира на полуфинала на VISTA. В трите предварителни квалификационни кръга българите се бориха с тежката конкуренция на 3740 отбора от специалисти на Volvo Trucks и Volvo Buses. Така те попаднаха сред 153-те тима, които продължават напред в надпреварата.

Тазгодишното състезание VISTA е с рекорден брой участници – 13 704 души от 75 държави. Първите кръгове се базират на теоретични въпроси, свързани със задълбочено познание на техническите характеристики на товарните автомобили, автобусите и сервизните политики на Volvo.

С един от най-добрите резултати, на 11 април българите заминават за Солун, където ще се проведе един от шестнадесетте полуфинала на състезанието. Там участниците ще покажат освен теоретични и практически умения, като качествено изпълнение на сложни и специфични ремонти за определено време. Съперници ще бъдат отбори от други Източноевропейски държави, като 2 от тях ще заминат за световният финал на VISTA в Гьотеборг през юни. В последната фаза за купата на най-добрите автомеханици в света ще се състезават общо 30 тима.

"Компетентността и знанията на механиците в нашите сервизни центрове са важна част от комплексното обслужване на клиентите ни. Състезанието VISTA допринася за изпълнението на високи стандарти на качество и постоянно усъвършенстване на сервизната ни дейност, казва Екатерина Тодореова, VISTA лидер за България.

Целта на състезанието е да развива знанията и уменията на техническия персонал на Volvo Trucks и Buses. Всеки участник, преминал през трите предварителни кръга на VISTA 2011 е получил средно 90 часа допълнително обучение. По този начин се подобрява качеството на следпродажбеното обслужване в сервизните центрове от мрежата на Волво България.


Факти за VISTA
VISTA е най-мащабното състезание в света за технически персонал. Съревнованието води началото си от 1957 година, като първоначално е било за механици в Швеция, и постепенно се превръща в международно събитие. VISTA 2011 е най-голямото в света подобно състезание, в което участват отбори от 75 държави от всички континенти. Надпреварата е отворена за всички служители от глобалната мрежа за следпродажбено обслужване на Volvo Trucks и Volvo Buses.

На снимката
Отбор Недосегаемите, в състав Александър Петров - електротехник в сервизен център Бургас, Дмитрий Гальов – Volvo Action Service администратор, Веселин Стойчовски – отговорник склад и Димитър Николов - диагностик в сервизен център Бургас, ще представи Волво България на полуфинала в Солун.

 
Keywords:   volvo, volvo buses, volvo trucks
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...