Бързи и яростни – концептуалните модели Chevrolet Miray и Colorado Rally

Main August 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10275 views | no comments

В течение на 100-годишната си история, марката Chevrolet е създал и усъвършенствал множество невероятно красиви автомобилни форми и концепции. Някои от тях са се превърнали в истински легенди на пътя като моделите Belair, Suburban, Corvette и Camaro. Въпреки че автомобилите с емблемата на Chevrolet са изключително разнообразни по своята външност и характер, отразявайки различното си приложение и разнообразните задачи, които изпълняват, при всички тях личи общата стилистична ДНК и няколко характерни елементи от външността и интериора, които ги различават ярко от многобройните им конкуренти.

Сред стилистичните теми в глобалния дизайн на марката Chevrolet, които се използват днес, личи подчертано напрежение и динамика, която може да се открие и във формите на цялата серийната гама от модели. Независимо дали става дума за малкия градски Spark или за SUV-модела Captiva – стилистиката на Chevrolet е експресивна и самоуверена, създаваща чувство за стаена мощ и здравина. В същото време, модерната дизайнерска линия на Chevrolet отдава дължимото на традициите, допринесли за величието на марката, припомняйки си някои класически решения без да се фокусира неподвижно върху ретровълната.

И двете концепции Chevrolet Miray и Colorado Rally, които ще отбележат своята европейска премиера на автомобилния салон във Франкфурт, въплъщават тези принципи в дизайна на марката и правят следващата стъпка в бъдещето на стилистичните насоки в съответните пазарни сегменти. Докато мощният Colorado Rally Concept дава възможност за първи поглед към следващото поколение на този пикап от среден клас, футуристичните форми на Chevrolet Miray съчетава вдъхновен от реактивните изтребители външен вид с авангардна хибридна задвижваща технология.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...