Високи технологии от Хановер – летните гуми UHP от Continental

Main June 21, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5705 views | no comments

С високотехнологичните си гуми „Made in Hannover“ компанията Continental продължава да жъне успехи. Тези гуми гарантират високи постижения и се използват при лимузини с тежки моторизации, спортно оборудвани леки коли и състезателни автомобили. Върховият модел ContiSportContact 5 P за извънредно мощно моторизирани спортни коли се предлага в повече от 20 разновидности. Спортните модели автомобили също се оборудват с ContiSportContact 5 P, докато при лимузините с повече конски сили се предлага и вариантът ContiSportContact 5. За целите на обучението на автомобилни пилоти наскоро бе разработена специалната серия ContiForceContact.
ContiSportContact 5 PАвтомобили с тежка моторизация и задно задвижване имат сериозни предимства при ускорение, спиране и управление, ако на предната и задната ос разполагат с гуми с различни размери. При това динамичните им предимства могат да бъдат подсилени, особено щом самите гуми са разработени за точно този вариант на задвижване.Поради тази причина ContiSportContact 5 P е така конципирана, ускоряващите сили от задната ос да могат да се предават оптимално. За тази цел бе разработен специален дизайн на профила, който благодарение на широката си площ, влизаща в допир с настилката, гарантира оптимално предаване на мощността. Два масивни средни обръча в изградения асиметрично профил служат за по-добро сцепление на гумите на задната ос. По този начин дори при силно ускоряване на автомобила не се губи от енергията за движение напред. В същото време блоковата структура на външните рамена на гумата се грижи за едно още по-оптимално предаване на страничните сили. От това печели най-вече директното управление, тъй като командите за завиване се предават по-бързо и най-вече по-сигурно. За да бъде подсилен този ефект, разработчиците на автомобилни гуми са се лишили от един от средните обръчи при предните гуми, като по този начин блоковата структура за управление е разстлана на по-голяма площ за удобство при управлението. За да може спирачните действия да бъдат кратки и оптимално дозирани, профилните блокове в средната част на гумата се подсилват взаимно чрез къси прагове, с което се предотвратява поддаване на блоковете.И двата дизайна на профила при предните и задните гуми са перфектно модифицирани и трябва да бъдат прецизно монтирани при съобразяване на местоположението им на предната и задната ос, с което гарантират спортна и динамична употреба без рискове за сигурността.
ContiSportContact 5 – спортна, сигурна и екологична гумаС ContiSportContact 5 компанията Continental е разработила продукт, който е предназначен за спортни леки коли и популярните SUV със спортни амбиции. В резултат на постоянни трудоемки изследвания и множество експерименти спирачният път вече е силно ограничен както на мокра, така и на суха настилка. В същото време съпротивлението при движение на гумата е намалено с повече от десет процента, а пробегът увеличен с тринадесет процента. Това става възможно благодарение на специална смес, която при рязко спиране директно предава силата към платното и намалява съпротивлението при триене. Гумената смес се нарича BlackChilli Compound и се възползва от променливото трептене на субстанциите, от които е изградена гумата. Управлението на гумата е също изключително прецизно, така че ContiSportContact 5 се движи още по-спортно в сравнение с предходния модел. Continental предлага спортната гума за леки автомобили в размери между 17 и 18 цола и пропорционално съотношение разрези от 50 до 35 процента. Допустимата й максимална скорост е 300 км/ч. За SUV-ове се предлагат 18-, 19- и 20-цолови гуми с пропорционално съотношение между 55 и 45 процента, като и тук максималната допустима скорост е 300 км/ч.
ContiForceContact – гумата за състезателни писти, допусната във всекидневието
Всъщност профилът на тази гума е предвиден за сигурното придвижване до пистата и обратно. Гумата ContiForceContact е расов модел за спортни състезания, която Continental е разработил съвместно с партньорите от AC Schnitzer и TechArt. С общи усилия е създаден продукт с големи възможности, който може успешно да се използва и за тренировки, например по популярното трасе на Нюрнбургринг. Отличителните качества на тази гума са изключителният грайфер и оптималната позиция за управление в гранични стойности. За тази цел при новата гума ContiSportContact 5 P бе усъвършенстван вече доказалият се макроблоков дизайн. Новост са отводняващите канали, разположени в две отделни направления.

 
Keywords:   Hannover
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...