Всички шофьори на общ отчет в Евросъюза!

Main March 9, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4404 views | no comments


В ЕС ще се регистрират всички шофьори, независимо от държавата им, за да могат да бъдат наказвани за нарушения, извършвани извън територията на собствените им страни. Това става с решението на Евросъюза за създаването на единна база данни за регистрацията на колите и техните собственици, с което да се приключи въпросът за безнаказаността на чуждите шофьори по пътищата.

Досега те, достигайки границата на съответната държава, в много случаи успяваха да се отърват от наказания. В Единна Европа, където държавните граници са отворени, в различните страни продължават да действат различни правила за пътното движение. Понякога шофьорите дори не знаят, че са нарушили някое чуждо правило, но в повечетo случаи нарушават съзнателно, защото да се проследи шофьорът на автомобил с чужда регистрация е практически невъзможно.

Най-честото нарушение е превишаването на скоростта и за него вече жителите на Евросъюза ще бъдат наказвани, независимо от държавата и местонахождението си. Освен това нарушение по същата "технология" ще се наказват още пет основни нарушения - каране без колан, минаване на червено, пресичaнe на двойна плътна разделителна линия, каране в нетрезво състояние и разговор по телефона по време на движение.

Техническото проследяване на регистрационния номер, независимо от странатa не е толкова трудно. Всъщност зa членовете на Евросъюза той се различава само по буквата на държавата. Специално за точната идентификация на номерата ще бъде създадена електронна база данни, единна за всички държави-членки.

Статистиката за нарушенията в Обединена Европа сочи, че чужденците са виновни за една трета от нарушенията по магистралите, например. Наказанието им вече ще е според предвиденото от закона на съответната държава, където е извършено нарушението. Единственото, което съответните наказателни органи в държавата, където е извършено нарушението, няма да имат право e да отнемат книжката на шофьора. Тази наказателна мярка ще е право единствено само за "родните" катаджии на шофьора.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...