Възродиха най-малката кола в света

Main January 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2845 views | no comments

Трудно ни е да си представим, че има хора, за които Smart ForTwo и Scion iQ са прекалено големи автомобили. Група бизнесмени във Великобритания са точно на това мнение. Според тях има пазар за още по-малки превозни средства. Групата е решила да възроди марката Peel, като вече се приемат поръчки за моделите P50 и Trident. Първият такъв автомобил се появява във Великобритания през 60-те години на миналия век и е официално признат от книгата на рекордите „Гинес“ за най-малката кола в света. P50 e дълъг 1370 мм, широк - 1041 мм и висок 1200 мм. Колесната му база е едва 1270 мм. Масата му е едва 59 кг, докато Trident е малко по-голям и тежък – 99 кг.
И двата модела ще бъдат оборудвани с 49-кубиков двутактов бензинов двигател с мощност от цели 3,35 к.с. Заедно с тях, ще се предлагат и електрически версии. Това са безчетков електромотор с 1,6 к.с и по-мощен с 4 к.с. С едно зареждане, P50 и Trident ще могат да изминат около 80 км, а максималната скорост е ограничена до 45 км/ч.
Цените на моделите започват от 10 772 долара, но ако искате такава кола, ще трябва първо да направите депозит от 1546 долара. Няма как да пропуснем любимото ни видео, когато сатава въпрос за тази марка. Вижте как Джеръми Кларксън управлява един от тези мъници в офиса на Top Gear.
Предвидено е да бъдат произведени общо 50 такива автомобила, като вече са постъпили поръчки за 41 от тях.

Видео

 
Keywords:   p50, scion, smart fortwo, trident
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...