В автомобилната съкровищница на НСО

Main February 5, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 12490 views | no comments

Тук историята се движи. В гаража на НСО е дълбоко „заровена“ истинска автомобилна съкровищница от машини, използвани за превоз на политическия елит, които излизат от „хранилището“ само за специални поводи, какъвто беше и нашата фотосесия. С боботенето на огромните си бензинови двигатели те сякаш ни разказват как гордо са превозвали Леонид Брежнев, Тодор Живков, Николае Чаушеску, Вълко Червенков...
„В Cadillac-а съм возил Юрий Гагарин“ - споделя с усмивка шофьор на НСО. Всъщност той се шегува – защото, когато космонавтът е бил на посещение у нас, най-много да е бил в корема на майка си. Американският кабриолет Series 62 e едно от онези съкровища на колела, които службата за охрана на високопоставени държавници пази зорко в гаража си. Щатският Convertible обаче далеч не е звездата в колекцията, която е истинско национално богатство. „Звездата“ има звезда върху радиаторната решетка и стойността й се оценява на около 1 млн. евро – това е елегантният като вампир Mercedes 600 Landaulet на Тодор Живков. От специалната версия с мек таван отзад и ляв волан са произведени едва 49 бройки.
Днес достолепните машини събират прах в гаража на НСО, където обаче се грижат добре за тях. Макар и службата да няма достатъчно голям бюджет, за да стопанисва както подобава ветераните на колела, хората от гаража дават всичко от себе си и преди всичко с големия си ентусиазъм успяват да съхранят колите. Което се оказва трудна задача – защото с времето гумените съединения се напукват, а резервни части за олдтаймерите няма. В момента НСО разполага с около 30 старинни автомобила, но не всички са в брилянтно състояние. Голям брой ГАЗ-Чайка са продадени на частни лица.Запознайте се отблизо с „класиците“ на НСО в нашата галерия!

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...