В Женева ще дебютира Kangoo Z.E. с рекордна икономичност

Main February 24, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7360 views | no comments

Renault Kangoo обогатява гамата на двигателите си с два нови мотора - Energy dCi 90 et 75. Те са достъпни както за пътническите, така и за товарните версии на модела. С тях Renault Kangoo чупи всички рекорди по икономичност в класа си със среден разход 4,4 л/100 км (или 115 г CO2/км вредни емисии). Интервалът за смяна на маслото на автомобила вече достига до 40 000 км или 2 години, иначе казано – най-добрият в сегмента. Общата равносметка показва, че всекидневните разходи по автомобила са намалели с 14% спрямо тези при класическите версии с аналогичните двигатели dCi 90 и 75.
За да постигнат тези резултати, познатите ни и без това икономични фирмени силови агрегати 1.5 dCi 90 к.с. и 75 к.с. са били подложени на метаморфоза с помощта на вградения технологичен блок и ДНК-то на Energy dCi 110, известен от Mеgane и Scеnic.
Kangoo е първият автомобил в гамата на Renault, който ще бъде обзаведен с новите мотори от серията Energy, заимствала технологии от Формула 1 за нуждите на практични серийни автомобили. DLC-покритието (Diamond Like Carbon) в коляновия вал се прилага от дълги години в надпреварата. То разполага с механични свойства, които позволяват значително намаляване на триенето и намаляват енергийния рандеман на мотора в името на по-добри показатели и намален разход.
Премиерата на икономичните версии ще се състои на салона в Женева, а продажбите на варианта Energy dCi 90 започват още от следващия месец във Франция със стартови цени 19 300 евро с ДДС за Kangoo и 16 350 евро за Kangoo Express. Energy dCi 75 ще се появи в шоурумовете месец по-късно.

 
Keywords:   co2, dci, diamond, dlc, renault, renault kangoo
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...