Говори се усилено за името Scorpion от Audi

Main April 15, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6865 views | no comments

Не, Audi няма намерение да купува Abarth! Но немският производител ще разработва нов хипекар, който трябва да стане пряк съперник на престижните модели на Ferrari, McLaren и Porsche. Как ще се нарича ? Scorpion!
Audi Scorpion ще стане реалност като „пътна версия” на спортния модел R18, участващ в шампионатите за издръжливост. Кавичките са необходими, тъй като окончателната кола ще е достатъчно далеч от състезателния модел LMP1, но той ще бъде използван за технологична основа.Scorpion ще разполага с карбонов монокок с много елементи от алуминий. Както и спортния вариант, така и прототипът ще бъде оборудван с дизелов двигател V6, генериращ близо 600 конски сили на задните колела и електрически мотор с мощност 100 конски сили върху предния мост.Що се отнася до стила, някои източници твърдят, че дизайнът на новия автомобил ще бъде дело на студиото на марката. От друга страна, някои от проектите ще бъдат ориентирани към „ една ретро футуристична визия на състезателен автомобил”, а пък други ще бъдат посветени за приспособяване към обществените пътища на стила на R18 e-tron quattro. Audi Scorpion трябва да се появи на бял свят през 2016 или 2017 г. Както и другите ексклузивни модели на марката (R8 GT, A1 quattro), производството му ще бъде ограничена до 333 екземпляра, а цената ще надвишава 1 милион долара (повече от 750 000 евро).

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...