Гуми ръчна изработка

Main January 2, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7290 views | no comments

Когато производител на автомобилни гуми представи на пазара свой нов продукт, то “новото“ всъщност вече е старо: около един милион километра тестовите екипи на фирмите изминават задължително с нов модел гуми, преди той да бъде пуснат в търговската мрежа. Идеята е гумите да бъдат изпробвани във всички възможни ситуации. Допълнително с тях се изминават още милиони километри на специални устройства, които симулират нормалното движение и имат за цел да дадат информация за процеса на износване и стареене на гумите. Но преди да бъде измината първата тестова отсечка, на дневен ред е дълга и прецизна ръчна работа. Защото профилите на новите модели автогуми се изработват ръчно със специално конструирани за целта термични длета. В екипа за разработка на нови гуми към концерна Continental работят 17 специалисти, които с точност до милиметър издълбават на ръка шарките в иновативните гуми прототипи, създадени от разработчиците.


„Новите модели гуми при нас не се създават чрез изливане на каучукова смес в предварително изготвени форми, а профилите се изрязват ръчно върху вече готови гуми с гладки повърхности“, разказва Райнер Хайн от Continental. Човекът знае за какво говори: като ръководител на екипа за ръчно изрязване на шарки в прототипи на нови гуми, той е отговорен за създаването на близо 2000 нови гуми годишно. Прецизни и сигурни движения на ръката, много търпение и отлични познания за свойствата на различните разновидности материали, използвани при изработката на автомобилни гуми, са необходими на тези специалисти, за да гарантират задължителното високо качество.

Очаквайте повече подробности в предстоящия брой 1/2014 на AUTO BILD България.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...