Десетката приключи

Main July 17, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 920 views | no comments

АВТОВАЗ приключи с производството на модела Lada 110, като напълно я замени с новия седан от семейството Lada Priora. Lada 110 се прави от лятото на 1995-а година насам и АВТОВАЗ е произвел над милион "десетки". Моделът стана начало на фамилия, която днес се състои от вариантите LADA 111, LADA 112 и малкосерийното LADA 112 COUPE.

За 12 години производство на седана Lada 110 АВТОВАЗ нееднократно обновява силовия агрегат на автомобила и проведе редица модернизации на други възли и системи, внедрени бяха и нови екстри - хидроусилвател на волана, въздушни възглавници, системи за намаляване токсичността.

От 2003 година всички "десетки" отговаряха на стандарта Евро-2, по-късно заводът усвои и комплектации съответстващи на стандартите Евро-3 и Евро-4. Моделът Lada 110 се изнасяше и навън, а в Русия дълго време беше лидер в най-популярния на руския пазар търговски клас "С".

Завършвайки производството на седана Lada 110, АВТОВАЗ продължава да прави запасни части за него, както и произвежда автокомплекти за доставка на украинските монтажни предприятия в Черкаси и Кременчуг, като за юли планът за тях е 1115 броя.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...