Дефект в повече от 100 000 Mercedes M-Class - Привикват ги за ремонт от началото на октомври

Main September 26, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1434 views | no comments

Mercedes Benz съобщиха, че ще прибират обратно 102 954 от своите SUVмодели поради дефект, от който може да се загуби системата power steering. Връщането – което би трябвало да започне през октомври – включва M-Class, произвеждан от 1998 и 2003 година.

От Automotive News казват, че дефектна клапа на маркуч за охлаждане е причината за цялата инициатива. Охлаждащият маркуч – който охлажда системата power steering – може да не държи достатъчно добре и постепенно да отслабва. Повредата може да доведе до допълнително увреждане и на помпата на системата power steering.

„Това може да доведе до загуба на контрол и инцидент без никаква видима причина” – казват от Националната администрация по безопасност на трафика на магистралите ( NHTSA). Въпреки тежкия характер и размера на повикваните автомобили не изглежда да е имало някакви сериозни инциденти или повреди досега.

Mercedes M-Class бе повикван обратно за подобен проблем през 2003 година, но проблемът не бе решен оптимално добре. Затова и моделите, които са били повикани тогава, са включени и в настоящата партида.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...