Доброволци почистиха плажовете на България с помощта на VW

Main April 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4280 views | no comments

Втората кампания на Surfrider Foundation Sofia по почистване на плажове по българското Черноморие е вече факт. VW Лекотоварни автомобили отведоха до набелязаните цели ентусиазираните доброволци, които почистиха пет плажа в рамките на общо три дни – 25 март, 7 и 8 април 2012 г. Равносметката в цифри е 150 участници и 250 събрани чувала с боклук. Почистени бяха плажове “Липите“ (Синеморец), Бургас, Камчия, „Иракли“ и „Фичоза“ (Варна).
Surfrider Foundation Sofia отново напомни за проблема със замърсяването на водните басейни и прилежащите им брегове и плажове чрез конкретни действия по почистването им като част от емблематичния за организацията проект Ocean Initiatives.
Пластмасата беше отново доминиращият материал сред събраните отпадъци, което сякаш е допълнителен аргумент в подкрепа на глобалната кампания на Surfrider Foundation – Rise Above Plastics, стартирала през март и в България. Целта на кампанията е да намали влиянието на пластмасата за еднократна употреба върху морската околна среда, като популяризира проблема за опасността от замърсяването с пластмаса и като спомогне за намаляването на нейната употреба.
Surfrider Foundation Sofia изразява своите благодарности към всички доброволци, които помогнаха за изключителните резултати на Ocean Initiatives 2012, както и на своите партньори: VW Лекотоварни автомобили - официален превозвач на екипа, Monster Energy, Flag.bg, Green Bags, Yo-Ho-Hostel, TimeHeroes, Рефил ЕООД, общините Аврен и Бургас и кметство Обзор.
Екипът на Volkswagen Лекотоварни автомобили в България с радост подкрепи ентусиастите в това благородно начинание. Като производител на култови автомобили за свободното време, подходящи за практикуване на любимо хоби сред природата - какъвто е например кемпърът VW California – Volkswagen демонстрира загриженост за средата, в която живеем и прекарваме свободното си време. Партнирайки на Surfrider Foundation Sofia лекотоварната дивизия на марката Volkswagen още един път утвърждава позицията си на социално отговорна компания и отправя апел към широката общественост за стремеж към дълготрайно опазване чистотата на заобикалящата ни среда.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...