До 2020 г. ще караме автомобили с горивни клетки

Main October 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5035 views | no comments

Според специалиста в изследване и проучване на технологичните пазари, Pike Research, продажбите на автомобили с горивни клетки (FCV) ще достигне граница от един милион единици до 2020 г.
Около 1,2 млн. превозни средства ще бъдат продадени в световен мащаб до края на 2020 г. Според статистическата компания до тогава ще бъдат генерирани приходи на стойност 16,9 млрд. долара. Анализът на Pike Research показва, че от 2010 до 2014 г. на улиците ще излязат около 10 000 FCV. Година по-късно броят на продажбите ще нарасне до 57 000 единици. Тенденцията ще продължи, достигайки до 390 000 превозни средства на година.
Както плъгин хибиридите, така и водородните превозни средства няма да играят голяма роля в различните пазари по света. Pike Research прогнозира, че автомобилите с горивни клетки ще завземат автомобилните пазари в САЩ, Германия, скандинавските страни, Япония, Южна Корея и Китай. За да се сбъдне тази прогноза, задължително условие е значителното увеличение на водородната инфраструктура, която вече е в подем.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...