Европейският седан Aveo ще дебютира в Женева

Main February 8, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3709 views | no comments

Версията седан с четири врати на новия Chevrolet Aveo ще направи своя европейски дебют на изложението в Женева.
Световната й премиера се състоя на автомобилния салон в Детройт, САЩ през януари (на американския пазар моделът ще се предлага като Sonic). Докато с хечбека компанията се прицелва в по-младите потребители, по-зрялата стилистика на седана ще привлича преди всичко семейна публика.
Погледнати отпред, седанът и хечбек-версията споделят един и същ целеустремен стил в дизайна с подчертани двойни предни светлини, предна решетка от два хоризонтално разделени елемента и компактни, напрегнати форми на каросерията.
С дължината си от 4399 мм и широчина от 1735 мм, новият Aveo седан е по-дълъг и по-широк от своя предшественик. Багажното пространство също е сред най-добрите в този автомобилен клас със своя внушителен обем от 502 литра. Интериорът е не само просторен, но се характеризира и с модерни стилистични детайли като вдъхновеният от мотоциклетния дизайн централен блок на контролните прибори с аналогов оборотомер.
Централната конзола се отличава със синьо индиректно осветление, а цялата предна част от купето е буквално обгърната от извитите форми на арматурното табло. Качеството на материалите е високо, местата за съхранение на предмети в централната конзола - изобилни, а модерната аудиосистема е с USB и AUX-връзки и Bluetooth-интерфейс.
Гамата от бензинови двигатели включва две 1,2-литрови версии (70 к.с. и 86 к.с.), 1,4-литров агрегат (100 к.с.) и 1,6-литров двигател с максимална мощност 115 к.с. За първи път моделът Aveo ще бъде предлаган и с два варианта на 1,3-литровия дизелов двигател, разполагащи съответно с максимална мощност от 75 к.с. и 95 к.с. и оборудвани серийно с технология старт/стоп.
Първата 6-степенна автоматична предавателна кутия в малък модел на марката Chevrolet ще се използва при версиите Aveo 1.4 и 1.6 и ще се предлага по желание на почти всички пазари. Механичните трансмисии разполагат с 5 или 6 предавки в зависимост от избора на двигател.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...