Един месец до премиерата на Toyota GT86 у нас

Main June 21, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2510 views | no comments

Остава един месец до официалната премиера на Toyota GT86 у нас, но купето вече е в тайната „работилница“ на Toyota на бул. „Цариградско шосе“ 163 в столицата.
Спортният автомобил с вълнуващи извивки дебютира на японския пазар в края на миналата година и е съвместна разработка с маговете на боксеровите двигатели – Subaru. Затова купето се родее с BRZ и Scion FR-S (младежката марка на Toyota за североамериканския пазар). Мощността идва от нов 2-литров боксер и е 200 к.с., достъпни при 7000 об/мин. На свой ред максималният въртящ момент от 205 Нм е възможен при 6400-6600 об/мин. Моторът задвижва задните колела чрез 6-степенна механична или автоматична трасмисия. Купето развива максимална скорост от 230 км/ч.
Автомобилът е висок 1425 мм, широк 1775 мм и дълъг 4240 мм при колесна база 2570 мм.
Припомняме, че през март тази година главният инженер на Toyota GT 86, Тецуя Тада, потвърди, че спортното купе ще се преглага и като кабриолет, но засега все още не е уточнено кога откритата версия ще излезе на пазара.
По непотвърдени данни е твърде вероятно Subaru да разработят и вариант с двойно предаване.

 
Keywords:   6600, scion, subaru, toyota, toyota gt
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...