ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ КОНЦЕПТ КИА NAIMO ИЗГРЯ В СЕУЛ

Main April 1, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1950 views | no comments

Източник: www.kia.bg

Вчера, електрическият прототип – КИА Naimo, дебютира на автомобилното изложение в Сеул. Моделът съчетава корейското културно наследство с иновативни модерни решения.

Името на концепта произлиза от корейската дума "Ne-mo, която означава ‘квадратна форма’. Електрическият кросоувър е разработка на международния дизайнерски екип на марката и се характеризира с изчистени форми и солидна стойка.

Опростеният екстериор е допълнен от редица удивителни детайли като пространствено остъкляване, асиметричен покрив и точковидни LED светлини отпред и отзад. Ексцентричната комбинацията от прости и сложни форми е отличителен белег в корейското изкуство. Известният азиатски Селадон стил при изработката на порцелан, е оказал значително влияние върху автомобилния дизайн с неправилни линии и типичен цвят нефрит.

Дизайнерският екип на КИА е приложил иновативни технологии при разработването на концепта за примиум усещане и уникален екстериор. Вместо чистачки са монтирани дюзи, които почистват стъклото с течност под високо налягане и така се оформя въздушна чистачка. Страничните огледала са заменени от вградени в А-колоните миниатюрни камери.

Видео

Ръчно изработените интериорни материали в Naimo създават усещане за уют и комфорт. Панелите на вратите отвътре, както и целия под са направени от специфичен корейски дъб. Освен вградените традиционни елементи, моделът е снабден и с модерни детайли като TOLED - трансперантен органичен LED инструментален панел дисплей.

Naimo е перфектен баланс между иновация, високи технологии и корейско културно наследство. Моделът е инспириран от изяществото на корейските изкуства и занаяти, в комбинация с последни технологии за да остави истинско примиум удоволствие, коментира Главният дизайнер на марката – Питър Шрайер.

Третата електрическа разработка на КИА се задвижва от Permanent Magnet Synchronous Motor с мощност 80 kW (109 к.с.) и максимален въртящ момент 280 Нм, които позволяват на Naimo да развие максимална скорост 150 км/ч.

Двоен стек батерии с мощност 27 kWh, е монтиран под пода на багажника.КИА залага на иновативната Lithium Ion Polymer технология, която е с редица предимства спрямо останалите батерии. С този тип батерия Naimo има автономен пробег от 200 км с едно зареждане.

Батериите имат бърз режим (50 kW), при който зареждането е на 80% от капацитета на батерията при времетраене само 25 мин (много по-бързо от други литиево-йонни батерии, на които им отнема по 3 часа). В нормален режим (3,3 kW) на 100 % батерията се зарежда за пет часа и половина.

Видео

***
KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 2,1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 172 страни. Днес КИА има 44 000 служители и годишни приходи от 2,02 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън "Силата да изненадваш – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

 
Keywords:   bb, bg, kia, naimo
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...