Журито AutoBest "препита" трите най-сериозни кандидати за званието

Main November 3, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 1031 views | no comments

Журито AutoBest, второто най-голямо жури в Европа, съставено от водещи автомобилни журналисти на 14 държави, в рамките на около месец "препита" три от петте финалиста на тазгодишния конкурс - Peugeot 207, FIAT Grande Punto и Opel Corsa. Тестовете бяха по специална програма и покана от страна на производителите, за които пазарите в страните с развиваща се икономика придобиват вече решаваща важност за повишаване на продажбите им. Важността на наградата за най-добър автомобил за страните с развиващи се пазари AutoBest е добре оценена от производителите, което беше доказано и от присъствието на тестовете на хора от топ-ешелона на трите фирми - Peugeot - Бернд Шанц - директор международни операции, FIAT - Лука ди Мео - президент на FIAT Auto и от Opel - Ханс Демант - председател на управителния съвет на фирмата и вице-президент по развойната дейност на GM Europe.
Трите автомобила са от един и същи, най-разпространен клас в Европа, имат сходни характеристики и трите са кандидати за още една награда " Car of The Year". Интересното е че и в трите случаи има готови хот-варианти - Peugeot GT 1,6 I HTP 16V, FIAT Grande Punto Sport и Opel Astra OPC, които също бяха представени на вниманието на автомобилните журналисти по време на тестовете, проведени за Peugeot в околностите на Кастрес, Южна Франция, на изпитателния полигон Балоко на FIAT край Торино и на изпитателния полигон на Opel и GM Europe в Дуденхофен, край Франкфурт.
Освен най-големия и важен приз AutoBest, журито присъжда още няколко награди за да отличи усилията на водещи личности от автомобилната индустрия, на фирми-производители за принос към развитието на икономиката на представените в организацията AutoBest вече 14 държави /най-новият член е Унгария/. Вече са известни носителите на някои от тези отличия - водещото руско списание "Авто Ревю - "MEDIABEST 2006 заради самостоятелно провежданата краш-тест програма, "DESIGNBEST 2006 - Фабрицио Джуджаро, "SAFETYBEST 2006 - Jaguar за иновативния преден капак на модела ХК, предпазващ пешеходците при удар, "ECOBEST 2006 - Toyota Motor Company заради "пристрастието" на водещата японска марка към хибридните разработки, SPORTBEST 2006 - полският пилот Роберт Кубица за изключителния му старт във Формула 1 - първият жител от страна в региона на AutoBest, изкачил се на почетната стълбичка на победителите във Формула 1 и накрая, но не на последно място по важност - "TECHNOBEST 2006 за изключителните постижения на Honda Motor в областта на автомобилната техника и технология и по-специално за забележителната нова система AWD внедрена в новия модел Honda Legend.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...