Започна почистването на пешеходните пътеки в София

Main April 23, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7005 views | no comments

С почистване на пътеките около паметника на Васил Левски и с демонстрация на техниката стартира днес инициативата „Мини на чисто“, свързана с безопасността на движението. Цел на организаторите е да привлекат вниманието на участниците в трафика към пешеходните зони. За целта над 50 пътеки в центъра на София ще бъдат основно почистени, а някои от тях маркирани чрез природосъобразна техника на тротоара – „Мини на чисто“. Инициативата е организирана със съдействието на КАТ, Съюза на българските автомобилисти и Столична община.
Почистването става със специални бусoве, оборудвани с автономна система. Обработването на една пътека на булевард трае средно 20 – 30 минути, а за централните пътеки ще бъде отделен един уикенд.
Само през 2012 година в зоните на пешеходните пътеки са регистрирани 444 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 10 души и са били ранени 465. В зоните на спирките за обществен превоз в населените места са пострадали 181 души, от които са загинали 9, по данни на държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата. Според доклада за 2012 в градовете най-голям е броят на пострадалите при блъскане на пешеходец.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...