Започна производството на електрическия smart for two

Main June 13, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3620 views | no comments

От днес Daimler AG започна производството на новия електрически smart fortwo в завода си в Хамбах във Франция, където Daimler е инвестирал над 200 млн. евро.
Моделът ще излиза във версии купе и кабриолет.
Обзаведен с 55-киловатов електромотор, този smart ускорява от 0 до 60 км/ч за 4,8 сек и постига макс. скорост от 125 км/ч. 17,6-киловатчасовата батерия позволява на градския двуместен автомобил да пропътува приблизително 145 км в градски трафик, при това с нулеви вредни емисии. Тъй като компонентите на автомобила са плод на съвместните усилия на немските компании Bosch (EM-motive) и Evonik (Deutsche ACCUmotive), а самият той ще излиза от френски завод, той ще е първият напълно европейски електрически модел.
Цените за Германия с ДДС започват от 18 910 евро за купето и 22 000 евро за кабриолета, а месечният наем за батерии възлиза на 65 евро.
26 770 евро ще е цената на версията с покрив заедно с батерията, а на откритата – 26 770 евро. Доставките в Германия започват в края на лятото, а на останалите пазари – малко по-късно.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...