Започна производството на новия Beetle

Main July 18, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 12250 views | no comments

Volkswagen официално започна производството на новия Beetle в завода си в Пуебла, Мексико. Стартът бе почетен със специална церемония в присъствието на външния министър на Германия д-р Гидо Вестервеле и на президента на Мексико Фелипе Калдерон.
Емблематичната „костенурка" на VW отдавна се е превърнала в част от човешката история. Почти 5 млн. екземпляра от нея са продадени в САЩ за периода от 1949 до 1981 г. Възроденият години по-късно модел също пожъна изключителни успехи, като от 1997 г. до 2010 г. във фирмената фабрика в Пуебло са произведени, а по-късно продадени 1,15 млн. бройки. Третото поколение на „костенурката" дебютира през април тази година и ще бъде в шоурумовете на марката в Германия от есента.
Заводът в Пуебла е един от най-големите от тези на Volkswagen Group. Той снабдява с новия модел Jetta Южна и Северна Америка, както и Европа, а Beetle и Golf Variant са произвеждани изключително там.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...