За един малко по- добър свят

Main July 27, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 743 views | no comments

-"Хармония между Човек, Природа и Машина"
-Кораб със слънчеви панели доставя автомобили на Toyota, Lexus и Scion от Япония към Съединените Американски Щати

Американското подразделение на Toyota стартира изключително нестандартна програма за популяризирането на новото поколение на първия в света сериен хибриден модел- Prius. В няколко от най- големите градове в Страната на неограничените възможности ще бъдат изградени специални цветни оазиси" с наименованието Solar Flowers.

Оазисите са изградени около високи почти 5.5 метра изкуствени цветя, екипирани със слънчеви батерии, които предлагат на своите до 10-ма обитатели" безплатен Wi-Fi достъп, както и възможност за зареждане на мобилен телефон или компютър.

В Бостън пък са изградени няколко климатизирани убежища" за ползвателите на градския транспорт, функционирането на които е вдъхновеното от автономната климатична система на Toyota Prius. На тавана на съоръженията са монтирани слънчеви колектори, които захранват с енергия вентилатори, освежаващи вътрешността на убежищата. Системата, която се предлага от Toyota като оборудване за новия Prius, пък се нарича Solar Powered Ventilation System. Напълно автономна, тя се грижи за понижаването на температурата в интериора на вашата кола, когато тя е спряна за по- дълъг период от време, изложена на директна слънчева светлина.

Prius се превърна в символ на нашето време, който даде възможност на хората да видят, как всеки един може да изиграе своята роля в това да направим Света малко по- добър", коментира Ким Макълоу, корпоративен управител на маркетинговите комуникации на Toyota Motor Sales U.S.A. За лансирането на третото поколение на Prius, ние демонстрираме екологичните технологии на Prius там, където хората живеят, работят и се забавляват". След Ню Йорк, оазисите" на Toyota ще бъдат пренесени в Чикаго, Сиатъл, Сан Франциско и Лос Анджелис.

В същото време, Toyota демонстрира своята отдаденост към идеята за намалянето на отделяните в атмосферата вредни емисии, като представи първият в света кораб, специализиран в транспорта на автомобили, който разполага с допълнителна енергийна инсталация. В случая става въпрос за система от 328 слънчеви панела, които генерират до 40 киловата енергия, и която се използва при потеглянето на кораба Auriga Leader. Плавателното средство е с договор само към Toyota Motor Corporation и извършва редовни курсове от Япония към Съединените Американски Щати.

******
Видео на уникалния превозвач на Toyota можете да видите тук:AutoPress.tv

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...