За КАТ вашата гледна точка струва над 50 лева

Main May 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2005 views | no comments

От Леонид Селиктар

Уважаеми шофьори "правете по-сериозни нарушения, ако искате след това да имате право на глас или възражение. Малките са жизненоважната "кръвнина. Те са непрекъснат поток от средства, с които КАТ, респективно държавата, не са готови да се разделят така лесно.

Ако написаното по-горе ви се струва, като болезното излияние на моментно озлобен от системата човек, то размишлявате правилно. Но, малко пояснения.

Спирате правилно/неправилно (двете ще важат с абсолютно еднаква сила и са абсолютно БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, стига да сте спрели на тротоар и според наглите и изпечени служители на софийските "паяци сте нарушили достъпа и преминаването на пешеходците до обособената зона). Ако сте убедени в правотата на своето решение по позиционирането на превозното си средство, пишете дискретно възражение на "представително изглеждащият формуляр за АКТ и плащате за освобождането на своята баба Яга.

След месец, отивате в КАТ и се подреждате. На гишето ви се подава наказателно постановление, което за да видите, май трябва първо да подпишете (не съм сигурен, НО и това е без значение). Задавайки въпроса "А какво става с моето възражение?!, служителката посочва с пръстче следните няколко реда във вашето Наказателно Постановление:

"НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ОБЖАЛВАНЕ ПОСТАНОВЛЕНИЯ, С КОИТО Е НАЛОЖЕНА ГЛОБА ДО 50 ЛЕВА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ОТДЕЛНО НАРУШЕНИЕ..

Глобата (моята) според Наказателното Постановление е 30 лева… Усмивката ми изпълни цяяяяялото лице. Честно.

След около половин час чакане (Служителят трябваше да се наяде и уверението ми, че ме чака малко дете пробуди ехидна усмивка и възражение "Ми то предната пък беше бременна… Гладна мечка, нали знаете…), просто информативно попитах колежката на Служителя, която седи лице-в-лице него, дали може да ми помогне и обясни защо се е случило така. За пореден път с лека усмивка (в КАТ Дървеница сигурно работят най-усмихнатите държавни служители…), колежката спомена нещо като " ми според закона, член… ако искате да обжалвате…. В Съда и ме загуби за слушател…

Та така драги ми колега шофьор, ако ще "правите нарушение(я), дайте всичко от себе си и прехвърлете лимита от 50 лева, за да може после да чуят и твоята гледна точка.

Като се замисля, от "другата страна на бариерата обаче може да има още някоя врътка… Знаеш ли. Пък смееш ли да питаш. То за гладната мечка всички знаем…

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...