Зелена светлина за производството на Galibier

Main April 4, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2520 views | no comments

Автомобилният гигант Volkswagen даде зелена светлина на проекта на Bugatti — седана Galibier. Концептуалната разработка бе демонстрирана по време на изложението в Женева през миналата година. Каросерията е изработена от карбон и алуминий, а моторният отсек е подслонил дефорсиран от 1001 на 800 к.с. 8,0-литров двигател W16. По предварителни данни максималната скорост на седана ще е около 350 км/ч.
Ще произвеждат новия модел във френския завод на марката в Молсхайм, ала за целта ще се наложи компанията да модернизира фабриката. Първите готови бройки ще бъдат при собствениците си най-рано през 2013 г. Цените ще започват от 1 млн. евро и така новият Bugatti ще стане най-бързият и най-скъпият седан в света.
Bugatti е собственост на автомобилния гигант Volkswagen от 1998 г. Седем години по-късно започна производството на суперавтомобила Veyron. Първоначалните планове предвиждаха ограничена серия от 300 бройки. През март на автомобилния салон в Женева компанията обяви, че всички те са разпродадени и остават само още няколко екземпляра Veyron за сглобяване.

 
Keywords:   Bugatti, mdash, volkswagen, w16
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...