Издигат седем небостъргача Шумахер в целия свят

Main October 10, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1388 views | no comments

Проект за постройката на седем 59 етажни небостъргачи, кръстен на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер /Michael Schumacher World Champion Tower – MSWCT/, е обнародван в Дубай от архитeкта Крис Босе и колегите му от Laboratory for Visionary Architecture Asia Pacific – LAVA. Не е трудно да се досетим, че броят на новите небостъргачи е равен на броя на шампионските титли на "червения барон". Първият от серията небостъргачи MSWCT ще бъде издигнат в Абу-Даби, столицата на Обединените арабски емирства.

В представянето на проекта, определен като "следваща крачка в марковата архитектура" и "отделяне от традиционното архитектурно мислене", взе участие самият Шумахер.

Създателите на кулите MSWCT споделят, че са се вдъхновявали от геометрията на снежинката и аеродинамиката на болидите от Формула-1 и затова кулата "отразява скоростта, динамиката, бъдещите технологии и природните структури. Уникалното сътрудничество с Михаел Шумахер ни даде нови идеи. Технологията, точността, скоростта, изяществото, впрегнати съвместно с човешката интуиция и необикновените дела, бяха голям източник за вдъхновение на проекта. По аналогия с Формула 1 можем да кажем, че кулата е направена от отбор висококвалифицирани специалисти, обхванат от спортен дух. В този ред на мисли можем да кажем, че архитектите, като че ли заеха мястото на пилота, приемайки проекта си като предел на физически възможности", – заяви друг от авторите на небостъргача Александър Рик.

Основен инвеститор е дубайската компания Vedera Capital. Строителството на първата кула трябва да стартира в началото на 2009-а и да приключи през юни 2011-а. Засега не са известни местата, където ще бъдат издигнати останалите шест небостъргача с името на "Императора".

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...