Изявление на Надзорния съвет на Opel

Main July 1, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4040 views | no comments

Рюселсхайм. Практиката на Opel обикновено не е да коментира дискутираните въпроси на срещите на Надзорния съвет на Opel. Поради последните спекулации в медиите и в общественото пространство обаче, беше решено да публикуваме изявлението на Надзорния съвет по този въпрос.

Първо, GM подчерта, че политиката на компанията е да не отговаря на спекулации с коментар. Това е политика на компанията от много време и такава политика имат и много други компании. Автомобилната индустрия е обект на спекулации в целия свят. Техният коментар не е продуктивен и отклоненията от практиката да не се коментира могат да бъдат изтълкувани погрешно. И понеже GM е публична компания, тя трябва да бъде дисциплинирана в изявленията си, както и да бъде отговорна пред своите акционери и да спазва правилата на Фондовата борса.

Второ, беше изяснено, че коментарите в медиите, че висшият мениджмънт на GM в Детройт не е доволен от начина, по който се развива преструктурирането на Opel/Vauxhall не са точни. В действителност GM е доволен от напредъка в плана за преструктуриране на Opel/Vauxhall и от това, че GM Европа има положителни резултати през първото четиримесечие на 2011 г., както и от повишения пазарен дял през последните поредни 7 месеца в сравнение с предишната година. Също така беше признато, че представянето на последните продуктите на Opel/Vauxhall е много добро.

Беше констатирано, че последните спекулации се появиха в общественото пространство (особено в Германия) точно в момента, когато Opel/Vauxhall печели пазарен дял, подобрява марковия си имидж и отчита по-добри финансови резултати.

Затова решихме, че проактивната комуникация със служителите на Opel/Vauxhall е конструктивна и стимулираща, както и това, че най-добрият отговор на спекулациите е да продължм да демонстрираме по-добри резултати, за да бъде осигурено доверието на потенциалните ни клиенти.

Ник Райли
Председател на Надзорния съвет на Adam Opel AG

 
Keywords:   opel vauxhall
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...