Камерата за задно виждане по-надеждна от сензорите за паркиране

Main March 18, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6720 views | no comments

Американският застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS) направи проучване, според което задните камери са по-безопасни от сензорите за паркиране. Компанията привика 111 доброволци, които трябваше да паркират последен модел Chevrolet Equinox LTZ на празен паркинг с поставен макет на малко бебе зад автомобила.

56% от всички доброволци, използващи камера за обратно виждане, бутнаха манекена. Само 1 на 16 шофьори, използващи сензори за паркиране, успя да избегне сблъсък.

Според Дейвид Кид, изследовател в IIHS, сензорите за паркиране ще са по-полезни, ако предоставят по-голям обхват, така че шофьорите да получат по-ранно предупреждение за евентуален сблъсък. При камерата ефективността зависи силно от климатичните условия и осветлението. До това заключение се стигна, след като почти всички доброволци бутнаха манекена, когато е попаднал в сянка.


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...