Карлос Госн - АвтоВАЗ дъщерно предприятие на Renault!

Main June 3, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2070 views | no comments

Босът на алианса Renault-Nissan Карлос Госн е взел решение да контролира директно и лично най-важните въпроси, свързани със сътрудничеството на алианса с АвтоВАЗ. Супер-босът заяви пред френския Parisien, че АвтоВАЗ трябва да стане дъщерно предприятие на Renault.

Именно Карлос Госн, който се смята от анализаторите за един от най-ефективните топ-мениджъри на съвремието, ще ръководи лично заседанията на комитета по промишлена стратегия на Renault, които ще се провеждат вече ежемесечно. Тази принудителна крачка бе предизвикана от т.н. "шпионски скандал", когато ръководството на Renault обвини в шпионаж няколко високопоставен мениджъри. Малко по-късно стана ясно, че те са били лъжливо обвинени, а случаят е бил напълно изфабрикуван, за да се скрие друго голямо мошеничество.

В момента Renault владее 25% от акциите на АвтоВАЗ, но французите вече обявиха желанието си за увеличаване на дела си в руския автогигант. Освен това част от акциите на АвтоВАЗ ще бъде предадена и на Nissan.

"Преговори за установяване на контрол над АвтоВАЗ вече вървят с пълна пара и се надявам, че ще бъдат завършени до края на годината" - заяви Карлос Госн.

 
Keywords:   nissan, renault, renault nissan
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...