Колан с часовников механизъм от Roland Iten и Bugatti Automobiles

Main March 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4237 views | no comments

Roland Iten и Bugatti Automobiles се съюзиха, за да създадат наистина уникален колан за джентълмени. Аксесоарът е своеобразна реминисценция към съвременните часовникови механизми.
Той е 100% швейцарско производство и в него ще открием всички възможни пружини, колела, пиньони, мостове, типични за инструментите на времето.
Традиционните колани са със стандартни дължини 90, 100, 110 или 120 см, но Roland Iten R22 Mk.I-22 Bugatti edition може да бъде изработен според изискванията на всеки размер, така че джентълмените могат да избират между 87,29, 99,45 или 108,98 см. Производителите са заложили не само на най-фината швейцарска механика, но и благородни материали. Коланът е изработен прецизно от точно 100 компонента от солидно бяло злато с акценти от розовия материал на този скъп метал. Да не забравяме и олекотени титаниеви и стоманени сплави. Има ли смисъл да споменаваме, че става въпрос за лимитирана серия? Така че всичко е изработено ръчно, полирено и сглобено от майстор бижутер по сложен процес.
Според думите на Айтън, едноименният собствен на компанията, върху този колан и върху уникалната му тока се работи от 2002 г. насам заедно с Патрик Манин. Патентованият механизъм функционира с помощта на водещи колела, включени в система от зъбни предавки, за да се осигури така нареченото „щракване” без натискане, без да се намесват силите на триенето. Токата на уникалния колан е с пет предавки, благодарение на което е възможно изключително фино „калибриране” на колана с точност от 0 до 22 мм.
Артикулът с производствен номер 00/00 бе представен на щанда на Bugatti по време на автомобилния салон в Женева. Засега цената му не е обявена, но предполагаме, че тя няма да е проблем за собственици на автомобил Bugatti.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...