Концептуалната разработка “Concept Global Small” на Mitsubishi представена на „Международен Автосалон Женева”

Main March 2, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 8075 views | no comments

Източник: www.mitsubishi-motors.bg

"e-компактност

След проекта "Project Global за C/D-сегментите*, следващата стъпка, която Mitsubishi Motors Corporation (MMC) предприема е встъпване в нови хоризонти с нов продукт, който следва да бъде произвеждан на глобално ниво - "Global Small в сегмент B. Моделът от ново поколение е с вградена гъвкавост, която да съответства – по проект – на клиентските нужди и изисквания във всички световни пазари за този клас автомобили.

Представен като концептуална разработка по време на 81-вия Международен Автосалон Женева 2011 г. (1-13 м.март), "Concept Global Small е "e-компактен автомобил, който ще бъде представен в реален производствен вид още към края на годината. Самият старт на производството е планиран за началото на 2012 г. в изцяло новия завод на Mitsubishi Motors Corporation в Тайланд, който в момента е процес на разработка.
*Lancer, Outlander, ASX, Delica D:5

Глобален продукт за Глобалното население

Новият модел на Mitsubishi ще се предлага като стартов и достъпен модел в развиващите се пазари и като икономичен и екологичен модел в развитите пазари.

Като такъв, този изцяло нов e-компактен проект ще представлява отговора на MMC на някои фундаментални факта:
Имайки в предвид, че 80% от производството на Mitsubishi Motors е за износ, марката трябва все повече да обръща внимание на тенденциите към глобализация в търговията и комуникациите, независимо от размера да дадения пазарен сегмент.
В бързоразвиващите се пазари като Китай, АСЕАН и други, (с очаквания да достигнат до 50% от световните пазари до 2013 г.), MMC ще се отзове на увеличаващото се търсене за по-достъпна, икономична и компактна мобилност.
В развитите пазари като Япония, Северна Америка или Европа, оптимизацията и ефективноста са от ключово значение, за да се спазят все по-строгите екологични разпоредби и същевременно да се откликва на нуждата за мулти-мотиризация с разумни продукти във възродилия се B-сегмент.
Във времената на променливи валутни курсове и цени на суровините, паралелно с предизвикателството да се отговори на нуждите на всички световни пазари за малки автомобили, които по презумция предполагат и нисък марж, Mitsubishi Motors ще се среми към най-високите нива на ефективност в производството чрез концепцията за глобален производствен център.
"e-" като…
Проектът "Global Small е разработен в Оказаки (Япония) – в глобалния център на ММС за изследвания и развитие – за по-малко от 2 години. Той следва да обедини всички еко/компактни изисквания на пазара в един продукт, проектиран с тази цел, а не е просто адаптиран за нея.
"e като "eфективност: високо-ефективния и e-компактен модел на Mitsubishi Motors обединява добродетелите на малките автомобили като например маневреност и добра видимост, съчетани с капацитет за 5 пасажера и техния багаж. Всичко това е умело вместено в един от моделите с най-ефективно пространства в B-сегмента (3,74 м дължина x 1,68 м ширина).
"e като "engineering (проектиране): този e-компактен модел е проектиран така, че да отговаря на бъдещите нужди на клиентите, както и на регулаторните изискванията във всеки един световен пазар: било то Япония, Северна Америка или развиващите се европейски пазари.
"e като "environment (околна среда): e-компактния модел на Mitsubishi се гордее с разумен разход на гориво и съответно ниски емисии, отговарящи на новите тенденции. Това е постигнато чрез: предприети мерки за ниско тегло на модела, изцяло новите бензинови 1,0-литров и 1,2-литров MIVEC двигатели, изполване на по-зелена технология от ММС (Система за автоматично гасене и стартиране на двигателя – Аutomatic Stop & Go, Система за регенериране на енергията при спиране и др.), както и подобрена аеродинамика .

"e като "eлектрически автомобил: като допълнителна подкрепа към стремежа за опазване на околната среда, e-компактния модел е проектиран така, че да може да бъде пригоден към 100%-ов електрически автомобил в един следващ етап от развитието си
"e като "economies (икономия): устойчивия дизайн и проектиране на "Global Small, черта присъща за японските продукти като цяло, също така гарантират и ниски разходи за експлоатация.
"e като "eфикасен дизайн: освен енергичен външен вид, e-моделът притежава и изтънчена аеродинамика, за да може с лекота да се справи както с ежедневния градски трафик, така и със забързаното темпо по магистралите.
"e като "eкспорт: първия по рода си Global Small ще бъде конструиран в новата международна производствена база на ММС – в провинцията Чонбури в Тайланд. Предвиденият годишен капацитет от 150 000 броя (с възможност за увеличаване до 200 000 бр.) е планиран за износ към държавите от АСЕАН, Япония и Северна Азия, Австралазия, Европа, Северна Америка и много други световни пазари.
Петдесет години след производството на първия си малък автомобил, модела 500 от 1960 г., амбициозния e-компактния модел на Mitsubishi Motors е на прага да разлисти нова значима страница в историята на ММС...

***
Основни спесификации*

Обща дължина: 3,74 m
Обща ширина: 1,68 m
Обща височина: 1,49 m
Двигател: 3 –цилиндров 1.0-литров MIVEC (бензинов) двигател
5-степенна механична скоростна кутия
Система Auto Stop and Go
Система за регенериране на енергията при спиране
Гуми с понижен коефициент на съпротивление с размер 185/55 R 16

*индикативни спрямо модела във финално производство.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...