Кражбите на коли в Щатите - най-малко от 1967-а насам

Main June 22, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2480 views | no comments


Кражбите на автомобили зад океана са спаднали до най-ниското си ниво от 1967-а насам, като тенденцията за спад продължава вече седма година поред. Според анализаторите, това се дължи на оборудването на все повече коли със съвременни защити и на нови полицейски тактики възпиращи по-ефективно крадците.

Подобна е програмата "стръв /bait/, при която полицията оставя незаключен автомобил, често дори с ключове в контакта, като предизвикателство към крадците. Доста от тях се хващат на примамката, като само в Далас намалението на кражбите е 14.5% през 2010-а дo 21 963, или 345 кражби на 100 000 души население.

В сравнение с 2009-а година - 794 616, кражбите са спаднали със 7.2 през миналата, според статистиката на National Insurance Crime Bureau - NICB. Най-голям спад се отбелязва в района Ню-Йорк сити, Далас, Ел Ей, Детройт и Маями, но освен в тях намаление има в общо 257 градски области, според данни на ФБР.

Големите застрахователи като Allstate Corp. и State Farm Mutual Automobile Insurance Co. предлагат намаления на клиенти, чиито коли са оборудвани с предпазни средства, особено на тези, които освен фабричната защита използват препоръчани от NICB допълнителни средства, като проследяващи устройства на фирмата LoJack Corp. и прекъсвачи на запалването на Ravelco.

Все още най-застрашени от кражби са жителите на Фресно, Калифорния, където има регистрирани 7559 кражби или 812 на 100 000 души според статистиката на NICB.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...