Крум Дончев и GLOBUL стартираха кампания за разумно шофиране

Main June 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2285 views | no comments

За пета поредна година GLOBUL стартираха кампания за разумно шофиране и използване на hands-free устройства зад волана „Шофирай безопасно! Говори с hands-free!“. Основен партньор е фирмата за таксиметрови услуги „ОК Супертранс“. Начало на кампанията бе дадена днес, 28 юни, пред храм-паметник „Св. Александър Невски“ в София.
Лице на инициативата тази година е четирикратният рали шампион Крум Дончев. Целта пред GLOBUL е да се насърчи разумната употреба на мобилни телефони по време на шофиране и да допринесе за подобряване на пътната безопасност в страната.
На събитието освен рали-пилота на GLOBUL Rally Team присъстваха Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL и Людмил Лазаров, изпълнителен директор на „ОК Супертранс“.
„Моята професия изисква да карам максимално бързо съобразно конкретните условия, сподели Крум Дончев. – Когато сядам зад волана на личния си автомобил обаче, винаги се старая да бъда внимателен и толерантен към останалите участници в движението. Вярвам, че пътната безопасност в страната зависи от общите усилия на институциите и обществото.“
Освен обръщение към медиите, рали-пилотът даде и съвет към таксиметровите шофьори от „ОК Супертранс“: „Мога да ги посъветвам да бъдат възпитани и толерантни на пътя. Улицата не е място за състезания. Нормалното шофиране трябва да доставя удоволствие – не само за шофьорите, но и за спътниците.“

 
Keywords:   globul, rally team
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...