Кръстиха лимитирано уиски на Leaf

Main August 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6335 views | no comments

130-годишната дестилерия за уиски Bruichladdich, която разполага с напредничавата система Biowayste, с чиято помощ генерира собствена електрическа енергия от отпадъчни продукти от производствения процес, доказа как Nissan Leaf може да бъде включен в кръга на безотпадните технологии. По-рано тази година бизнесменът Марк Рейниър започна да използва системата, в която електричеството е генерирано от биогаз, формиран на свой ред от процеса, наречен анаеробно разлагане.
В момента той е горд притежател и на електрическия Nissan Leaf, станал европейски и световен автомобил на годината. Което означава, че зарежда колата си с помощта на електричеството, произведено от дестилерията.
В чест на икономичния си автомобил, за чието гориво дефакто бизнесменът не е похарчил нито паунд, Nissan и Bruichladdich са произвели лимитирана серия от поръчково органично уиски под името LEAF.
Рейниър вече е буквално влюбен в колата си. „LEAF е фантастичен за шофиране, освен това си е напълно самодостатъчен. Преди трябваше да зареждам автомобила си с възможно най-скъпия дизел. Появата на LEAF ми позволи, доколкото е възможно, да съм независим енергийно".
Отпадъчният продукт от дестилацията се превръща в биогаз, който захранва генератор, за да произведе електроенергия за самата дестилерията. По време на вече споменатото анаеробно разлагане, специални микроби разграждат отпадъците. Технологията съществува от 1860 г., но едва сега има икономическа стойност. Самият Райниър твърди, че не е ековоин, а просто търси начини за икономия.
Bruichladdich е единственият производител на органично уиски на шотландския остров Айла, където се намират повече от осем дестилерии за малцово уиски.

 
Keywords:   nissan
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...