Кубица може да пропусне сезон 2011

Main February 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5171 views | no comments

Пилотът на Lotus Renault може да пропусне целия сезон 2011 в резултат на сериозните травми от вчерашната катастрофа. Полякът претърпя тежък инцидент по време на рали Ronde di Andora в Италия, като след удар в мантинелата бяха разкъсани десните му ръка и крак. На спасителните екипи бе необходим близо час, за да успеят да го извадят от колата и той бе откаран в болницата „Санта Корона” в град Пиетра Лигуре. Роберт бе подложен на 7-часова операция, като първоначално не се изключваше дори ампутация на ръката, но лекарите успяха да възстановят кръвообращението и заплахата отпадна. В момента полякът се поддържа в изкуствена кома, а резултатът от интервенцията ще се разбере най-рано след седмица.
Доктор Игор Росело, специалист по ортопедия, заяви пред медиите, че ако операцията е успешна, възстановяването на Роберт ще отнеме около една година.
„Трябва да изчакаме до края на седмицата, за да се уверим, че ръката ще оцелее, каза д-р Росело пред италианските медии. – Разкъсването на нервните връзки е най-големият проблем и не знам дали някога ще успее да се възстанови напълно. Според мен ще трябва да минат най-малко 12 месеца преди Кубица отново да е в състояние да седне в болид от F1. Но не забравяйте, че пилотите имат способности за по-бързо възстановяване от останалите хора.”

 
Keywords:   lotus, renault
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...