„Летяща чиния” ще покажат италианци на салона в Женева

Main February 16, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4735 views | no comments

Carrozzeria ще представи в Женева носталгичния концепт Disco Volante. Автомобилът въпроизвежда дизайна на концептуалния спортен модел от 1952 г. Оригиналната „летяща чиния” (именно така се превежда от италиански Disco Volante) е била създадена от същото миланско студио Carrozzeria Touring Superleggera на базата на Alfa Romeo 1900 C52. Тя впечатлява не само с оригиналния си външен вид, но и с поразяващи аеродинамични показатели: тя притежава рекордно нисък коефициент на челно съпротивление.
60 години по-късно студиото възражда концепта: за пълното запазване на външния вид на автомобила ще бъдат използвани най-съвременни материали – въглеродни влакна и алуминиеви сплави. Под капака се очаква 4,7-литров двигател V8 от Maserati с „почти космическа” мощност: 450 к.с.
Трябва да се подчертае, че първата версия на концепта през петдесетте години на миналия век е била произведена в смешно малко количество: били направени само няколко екземпляра по поръчка. Не е изключено „летящата чиния” да се върне по пътищата в съвременно изпълнение.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...