Лука ди Монтедземоло подкара новото Ferrari California

Main June 2, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1694 views | no comments

Един от първите щастливци, които имаха възможността да седнат зад волана на новия модел California на Ferrari беше президентът на компанията Лука ди Монтедземоло.

"Наистина съм много доволен от работата на жените и мъжете от Ferrari., сподели Монтедземоло след тестовете на пистата Фиорано. "California е необикновен автомобил и за мен бяха истинско удоволствие неговите представяне на пътя, комфорт и задоволство от управлението. Както всички наши автомобили, и California е пример за впечатляващо новаторство. Предавателната му кутия, окачването и шасито са възможно най- високотехнологичните, допълва той.

От Ferrari разпространиха и няколко нови снимки на California, този път в закрит вариант. Самата операция по разгъването/ прибирането на твърдия тъван отнема 14 секунди. Когато покривът е разгънат, в товарното отделение на колата се освобождава обем от 360 литра, а когато е прибран, свободното пространство е 260 литра. Основните габарити на новото моделно попълнение са дължина 4560 мм, ширина 1900 мм, а междуосието е 2700 мм.

Новият мотор на Ferrari California е с работен обем от 4.3 литра и генерира максимална мощност от 460 конски сили при 7500/мин. Автомобилът, който ще се предлага със седемстепенна роботизирана предавателна кутия, и е в състоняние да се ускори от 0 до 100 км/ч за по- малко то 4 секунди. Това е възможно благодарение на системата за оптимално потегляне Launch Control. С натискането на един бутон, електрониката автоматично избира оптималните работни обороти на двигателя, за да се избегне буксуването на гумите. Спирането се извършва с помощта на карбон- керамични спирачни дискове. Въпреки че едва ли е от огромно значение, може да се спомене, че средният разход на гориво на Ferrari California е 13.2 литра на 100 километра.

 
Keywords:   ferrari
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...