Льоб - продължава да води два етапа преди края на втория ден

Main April 1, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2693 views | no comments

Себастиян Льоб спечели и първия етап след следобедната почивка във втория ден от Рали ”Португалия” в Световния Рали Шампионат. Французинът спечели отсечката с преднина от 1.7 секунди пред гонещия го Маркус Грьонхолм с Форд. Така световният шампион увеличи общата си преднина, която вече стигна до 16.7 секунди. Льоб каза, че дължи успеха си на правилния избор на гуми, който бе от изключително значение за успешно преминаване през отсечките.

На другия полюс пък остана Грьонхолм, който след като премина дистанцията обяви избора си на гуми за "абсолютно грешен".

Мико Хирвонен и Петер Солберг продължиха битката си за третата позиция, като финландецът увеличи преднината си с още 4.1 секунди. Норвежкият ас пък обясни изоставането си със стратегията, която налага. Той се цели да запази гумите си за последните две отсечки от днешния ден. Хирвонен отговори, че ако сега неговият конкурент пази ресурса на гумите си, то през следващите два етапа ще е в състояние да кара много бързо.

Днешният ден ще завърши едва в 19 часа, когато ще стане ясен и водачът в общото класиране, който по всичко личи, че ще е Себастиян Льоб, освен ако французинът не направи фатална грешка.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...