Местят главния дизайнер на Audi в Giugiaro

Main December 9, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7405 views | no comments

Главният дизайнер на Audi, Волфганг Егер, вече ще стане художник номер едно на Italdesign Giugiaro. Тъй като от 2010 г. италианското ателие за каросерии е собственост на на Volkswagen Group (гигантът държи 90,1% от нея, останалото е на фамилията Джуджаро), към която принадлежи и Audi, това означава, че Егер просто отива от един кабинет в друг.
От 2007 г. дизайнерът отговаря за облика на автомобилите Audi и Lamborghini, а преди това е трупал опит в Alfa Romeo и Lancia. От ноември миналата година Егер промени стила на Audi в желанието си да увеличи визуалната разлика между S и RS, както и тази между компактните и големите модели на марката. Факт е, че повечето автомобили на германския производител можеш да различиш само ако ги погледнеш в „профил“.
Марк Лихте, отговорен за дизайна на седмото поколение на VW Golf, ще заеме настоящия пост на Егер. От 1 януари в отбора на дизайнерите на Audi ще настъпи още една промяна - Ахим Бадштуебнер, ръководител на отдела за екстериор, преминава на аналогичен пост, но в Mercedes-Benz.

 
Keywords:   Audi
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...