Мирослав Петков с 2 подиума в немския шампионат за туристически автомобили

Main April 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2595 views | no comments

Българският пилот Мирослав Петков спечели две втори места в класа си в немския шампионат за туристически автомобили, организиран от немската федерация ADMV (Allgemeiner Deutscher Motorsport Verband). Петков остана недоволен от старта на уикенда, въпреки че спечели 2-ро място на стартовата решетка в своя клас, защото изпусна да спечели пол-позишъна в класа си до 1600 куб. см, където той се състезава с Lada Samara - специално разработена от отбора на Любнер в Лайпциг, Германия. Първото състезание започна с летящ старт и той загуби няколко позиции, но все пак успя да се добере до втора позиция в класа си и 10-и в общото генерално класиране след технически проблеми от сблъсък с конкурентно BMW 320 si.
Във второто състезание българският пилот отново направи лош старт, но загуби по-малко позиции и финишира на по-малко от 1 сек зад победителя в класа и оставайки зад себе си много по-силни машини като BMW и Alfa Romeo. Победители в двете състезания станаха Щефен Гросман с Ford Puma в клас до 1600 куб. см и Кристиян Франк със Seat Leon Supercup.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...