Може би ще разрешат автомобили с автопилот в Щатите

Main May 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4640 views | no comments

Интернет гигантът Google лобира за приемане на закон, който да разрешава използването на автомобили с автопилот по пътищата за обществено ползване. Вестник The New York Times съобщава, че първоначално компанията планира да получи подобно разрешение за територията на щата Невада, който е един от най-либералните в САЩ по отношение на законодателството си. За тази цел Google е ползвал услугите на известния в страната специалист-лобист Дейвид Голдуотър.
В своята реч пред законодателното събрание на Невада е заявил, че робомобилите притежават пълен спектър от преимущества пред традиционните автомобили: благодарение на „изкуствения интелект” те са способни да избират най-икономичния режим на управление, а това означава и по-малко гориво, да избягват аварии и осигуряват мобилност на хора, които сами не могат да управляват кормило (деца, инвалиди и т.н.). Предполага се, че първоначално автопилотът ще бъде монтиран на такси или друго превозно средсто от обществения транспорт. Срокът за реализация на проекта не се уточнява, но в същото време робомобилът на Google се намира в стадий на изпитания.

 
Keywords:   google, new york times
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...